REDESCOPERĂ PUTEREA NATURII CU ULEIURILE ESENȚIALE MARNYS
masaj corporal

Top 5 uleiuri recomandate pentru masaj corporal

Dupa o zi stresanta si agitata, ce poate fi mai relaxant decat un masaj corporal care sa mai elimine din tensiunea psihica si cea musculara? Mersul la spa sau la saloanele de masaj in fiecare saptamana nu este intotdeauna realizabil si poate fi si costisitor, asa ca cea mai buna optiune este sa ai parte de un masaj corporal relaxant chiar la tine acasa.

Masajul corporal este o practica straveche folosita pentru relaxare, ameliorarea durerilor si imbunatatirea starii generale de sanatate. Avand in vedere ca stimuleaza circulatia sangvina si limfatica, masajul este util si in recuperarea in caz de inflamatii sau contuzii. Cu uleiurile potrivite, poti transforma fiecare sedinta de masaj din intimitatea ta in cea mai relaxanta parte a zilei.

In acest articol vom prezenta pe larg beneficiile masajului corporal si, mai apoi, vom vorbi despre cinci dintre cele mai recomandate uleiuri naturale pentru masaj, in functie de tipul de piele.

Beneficiile masajului corporal

Masajul corporal este o forma de terapie recomandata tuturor celor care isi doresc relaxarea si calmarea corpului, combinata cu detensionarea mintii stresate si agitate. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii credeau ca masajele aveau numeroase proprietati medicinale, iar acest lucru este adevarat. Pielea expusa la masaj cu ulei devine mai supla, neteda si vizibil mai elastica.

beneficiile masajului

Beneficiile masajului nu se opresc aici. Asadar, afla in continuare sunt acestea pentru a te bucura in totalitate de efectele sale asupra sanatatii si frumusetii:

  • Relaxeaza si reduce stresul

Una dintre cele mai cunoscute beneficii ale masajului corporal este efectul pe care il are asupra mintii si emotiilor, si anume ca ajuta la relaxarea si reducerea nivelului de stres psihic si emotional. Tehnicile de masaj, cum ar fi miscarile lente si ritmice, ajuta la calmarea sistemului nervos, reducand nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism.

Acest lucru poate duce la o stare generala de vine si poate preveni afectiunile asociate cu stresul, cum ar fi hipertensiunea arteriala si insomnia.

  • Stimuleaza circulatia sangelui si a limfei

Masajul corporal ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine prin stimularea fluxului de sange catre piele si muschi. Ca urmare, o circulatie mai buna contribuie la sanatatea pielii, oferindu-I un aspect mai tanar si mai stralucitor.

Totodata, stimularea circulatiei sangelui si a limfei prin masaj ajuta la eliminarea celulitei si a vergeturilor, conferind pielii fermitate si elasticitate.

  • Amelioreaza durerile si disconfortul muscular

Atunci cand corpul este tensionat si muschii incordati din cauza efortului fizic intens, o sedinta de masaj corporal este tot ceea ce ai nevoie. Prin masarea tesuturilor, tensiunea musculara este redusa, iar corpul elibereaza in mod natural endorfine, acele substante chimic naturale care ajuta la ameliorarea durerii.

Masajul corporal terapeutic poate fi extrem de benefic pentru persoanele care sufera de dureri de spate, migrene sau sindromul tunelului carpian.

  • Mentine un nivel adecvat de hidratare a pielii

In functie de proprietatile uleiului ales pentru masaj, acesta este pentru piele o sursa pretioasa de substante nutritive. Astfel, pielea este rasfatata, revitalizata si intens hidratata, mai ales cand uleiul folosit pentru masaj este nerafinat, presat la rece si organic.

uleiuri pentru masaj

5 cele mai bune uleiuri pentru masajul corporal si facial

Ca sa te bucuri de toate beneficiile masajului corporal, este esential ca uleiurile alese sa fie naturale, fara conservanti sau alte substante toxice pentru piele. In continuare iti prezentam 5 uleiuri naturale care iti sunt la indemana si pe care le poti folosi oricand, chiar la tine acasa:

  1. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este folosit in masajul corporal frecvent datorita proprietatilor sale hidratante si pentru capacitatea de a se absorbi rapid in piele. Din punct de vedere al texturii, este foarte similar cu sebumul uman, ceea ce il face compatibil cu toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibila si acneica.

Datorita texturii sale, uleiul de jojoba nu astupa porii, ceea ce il face ideal pentru persoanele predispuse la acnee, si, totodata, are proprietati antiinflamatorii care ajuta la calmarea iritatiilor pielii afectata de eczema sau psoriazis. De asemenea, este o sursa bogata de acizi grasi pretiosi si vitamina E.

Uleiul de jojoba se combina excelent cu untul de shea, actionand complementar pentru un plus de hidratare si hranire intensa a pielii. In plus, este hipoalergenic, nu provoaca iritatii sau alergii.

2. Ulei de avocado

Uleiul de avocado este bogat in vitaminele A, D si E, precum si in acizi grasi esentiali. Acest ulei are o textura densa si este foarte hranitor, recomandat in special pentru pielea uscata si matura.

Datorita consistentei sale, uleiul de avocado patrunde rapid in piele, lasand-o hidratata si hranita pentru mai mult timp. Un alt beneficiu important al uleiului de avocado este ca stimuleaza productia de colagen din piele, ceea ce il face excelent pentru ameliorarea ridurilor si a vergeturilor.

3. Ulei de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru utilizare la masaj, alaturi de uleiul de jojoba, deoarece viteza sa de absorbtie il ajuta sa hraneasca intensiv toate straturile pielii. Este bogat in vitaminele A, E si acizi grasi esentiali care mentin pielea moale, catifelata si hidratata.

Uleiul de migale dulci este bland si potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibila. Folosit in masaje terapeutice de relaxare musculara, uleiul de migdale dulci contribuie la detensionarea muschilor incordati dupa o activitate fizica intensa.

4. Ulei din germeni de grau

Uleiul din germeni de grau este extrem de nutritiv, fiind bogat in vitamina E, antioxidanti si acizi grasi esentiali, ceea ce il face ideal pentru ingrijirea pielii mature, cu aspect imbatranit. Asupra pielii, uleiul din germeni de grau are efect reparator, stimuleaza regenerarea celulara si imbunatateste elasticitatea.

Este foarte hidratant, si, in plus, are efect tonifiant asupra pielii din jurul sanilor. Se poate aplicat atat de pielea corpului, cat si pe ten.

5. Unt de shea

Untul de shea este un emolient natural, obtinut din nucile arborelui de shea. Din punct de vedere al compozitiei, este bogat in vitaminele A si E, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea foarte uscata si deteriorata.

In masajul corporal, untul de shea este utilizat pentru calmarea iritatiilor, a arsurilor si cicatricilor datorita proprietatilor sale regenerative. Avand in vedere ca este solid la temperatura camerei, acesta trebuie incalzit usor inainte de aplicare. Se combina excelent cu uleiul de jojoba si uleiul de avocado.

Recomandare de uleiuri esentiale in functie de tipul masajului corporal

Masajul corporal cu ulei nu se limiteaza doar la folosirea unui singur ulei. Uleiurile de baza, cum sunt cele de jojoba, avocado, migdale dulci, germeni de grau sau untul de shea, se pot combina si cu uleiuri esentiale care vor spori puterea si proprietatile masajului:

  • Pentru masajul corporal energizant, poti adauga cateva picaturi de ulei esential de eucalipt, lemongrass, menta, lamaie sau bergamota.
  • Pentru masajul corporal calmant, sunt recomandate uleiurile esentiale de lavanda, rozmarin, patchouli sau pin.
  • Pentru masajul corporal de relaxare si detensionare musculara, poti folosi ulei esential de lavanda, portocale dulci, ylang-ylang, ghimbir sau grapefruit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

LIVRARE GRATUITĂ DE LA 250 LEI

GLS & EasyBox Sameday

GARANȚIA CALITĂȚII 45 DE ZILE

Rambursare in cel mult 14 zile

LIVRARE ÎN 25 DE ȚĂRI

Livram in toata Europa

Plati 100% Securizate

Plati prin Payu & la Livrare