REDESCOPERĂ PUTEREA NATURII CU ULEIURILE ESENȚIALE MARNYS
muscaturi de insecte

Protejeaza-ti pielea vara aceasta: Uleiuri esentiale pentru calmarea mancarimilor cauzate de muscaturi de insecte

Vara este anotimpul ideal pentru activitati in aer liberi, plimbari in natura, concedii si relaxare in destinatii exotice. Cu toate acestea, perioada verii nu aduce doar raze calde de soare, ci si o crestere semnificativa a numarului de insecte, care pot transforma o zi placuta intr-o experienta dureroasa din cauza muscaturilor si intepaturilor de insecte.

In acest articol vom discuta despre simptomele provocate de muscaturile de insecte, dar si care sunt cele mai raspandite insecte pe perioada verii pentru a le putea evita. Mai apoi, iti vom prezenta pe larg care sunt cele mai utile uleiuri esentiale pentru calmarea mancarimilor si disconfortului cauzat de muscaturile de insecte, cu aplicare simpla si fara batai de cap.  

Simptomele muscaturilor de insecte

Intepaturile si muscaturile de insecte sunt deranjante si pot intrerupe cu usurinta o siesta in hamac sau o iesire cu prietenii la iarba verde. Acestea pot provoca o varietate de simptome, care variaza in functie de tipul de insecta si de sensibilitatea pielii.

De regula, muscaturile de insecte cauzeaza un simptom brusc, imediat dupa ce insecta a muscat sau intepat pielea.

Printre cele mai comune simptome se numara:

  • Mancarime: aceasta este cea mai frecventa reactie la muscaturile de insecte si poate varia de la usoara la severa.
  • Roseata si umflaturi: zona afectata de veninul sau muscatura de insecta devine adesea rosie si umflata. Acest lucru se intampla din cauza reactiei sistemului imunitar la substantele injectate in piele de insecta.
  • Durere: anumite insecte, cum ar fi albinele si viespile, pot provoca durere intensa la locul intepaturii.
  • Basici: in unele cazuri, pot aparea basici pline de lichid la locul muscaturii
  • Reactii alergice: persoanele alergice la intepaturile de insecte pot manifesta reactii severe, cum ar fi dificultati de respiratie, umflarea fetei sau chiar soc anafilactic, care necesita asistenta medicala de urgenta.

Cele mai frecvente insecte pe perioada verii

Vara este cel mai prielnic anotimp pentru cresterea si dezvoltarea insectelor. Acestea se gasesc pretutindeni, in livezi, in padure, chiar si in orase in jurul raurilor sau lacurilor. Iti prezentam in continuare care sunt cele mai comune insecte pe perioada verii de care trebuie sa ne ferim:

insecte
  • Tantarii

Tantarii sunt, cu siguranta, cele mai cunoscute insecte de vara. Chiar daca muscaturile cauzate de tantari nu sunt periculoase pentru sanatate, acestea pot fi extrem de deranjante, cauzand mancarimi intense. Unele tipuri de tantari pot transmite boli, cum ar fi malaria sau virusul Zika.

  • Capusele

Capusele sunt insecte mici care se ataseaza pe piele pentru a se hrani cu sange. Ele pot transmite boala Lyme si alte infectii bacteriene. Muscaturile de capuse nu sunt de obicei dureroase, dar pot provoca roseata si umflaturi.

  • Albina si viespea

Muscaturile de albine si viespe pot provoca dureri intense si umflaturi. Atunci cand isi infing acul in piele, ele injecteaza venin care provoca reactii alergice la unele persoane, in timp ce la altele pot provoca manifestari severe, cum ar fi socul anafilactic, care necesita interventie medicala de urgenta.

  • Puricii

Cu totii am auzit de purici si de uimitoarele lor salturi care ii fac atat de greu de prins. Cel mai frecvent stau in blana animalelor, insa pot fi cu usurinta luati si din iarba prin care au stat sau au trecut animalele infestate. Muscaturile de purici pot provoca mancarime intensa si, in unele cazuri, pot duce la infectii de piele daca sunt scarpinate in mod excesiv.

Uleiuri esentiale pentru calmarea mancarimilor cauzate de muscaturi de insecte

Avand in vedere uleiurile volatile si alti compusi benefici pe care le contin, uleiurile esentiale sunt cea mai recomandata modalitate prin care poti calma in mod natural simptomele cauzate de muscaturi de insecte. Asadar, uleiurile esentiale sunt solutii naturale, eficiente si usor de aplicat pe locul afectat.

ulei esential pentru muscaturi de insecte

Iata cateva dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale utilizate pentru proprietatile lor calmante si antiinflamatorii:

  1. Uleiul esential de Geranium – repelent natural

Geranium este un tip de muscata, cu frunze si flori ce miros a trandafir. Uleiul esential de Geranium are un miros puternic, cu o aroma florala si nuante de menta, care tine la distanta insectele nedorite. Compusii activi din uleiul esential de Geranium are actiune antibacteriana si calmanta care reduce disconfortul cauzat de muscaturile de insecte, in timp ce hidrateaza pielea.

Pentru a aplica pe zona afectata uleiul esential de Geranium, se recomanda diluarea acestuia intr-un ulei purtator (cum ar fi cel de jojoba, migdale dulci sau cocos) si mai apoi aplica amestecul prin masaj, pana la absorbtia completa in piele.

2. Uleiul esential de Lavanda – calmeaza mancarimile si reduce inflamatia

Uleiul esential de Lavanda este unul dintre cele mai utilizate uleiuri in aromaterapie, in masajele corporale sau pentru calmarea sistemului nervos. Pe langa beneficiile enumerate, uleiul esential de lavanda este si un excelent repelent, adica face parte din categoria uleiurilor care tin insectele nedorite la distanta, datorita mirosului sau puternic, floral.

Aplica acest ulei, diluat intr-un alt ulei de baza, si aplica pe zonele afectate de muscaturile de insecte pentru a reduce mancarimea si inflamatia. Lavanda este, de asemenea, eficienta pentru prevenirea infectiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene.

3. Uleiul esential de Citronella – antiinflamator si miros revigorant de citrice

Uleiul esential de Citronella este renumit ca fiind repelent natural pentru insecte, alaturi de uleiul de Geranium si uleiul de Lavanda. Asadar, pe langa prevenirea muscaturilor de insecte, uleiul esential de Citronella poate fi folosit pentru a calma pielea iritata si afectata.

Proprietatile sale antiinflamatorii ajuta la reducerea rosetei si umflaturilor.

4. Ulei esential de Eucalipt – antibacterian si antiseptic eficient

Eucaliptul are o aroma medicinala, mentolata si revigoranta cu efect antibacterian si antiseptic. Uleiul esential de Eucalipt are toate proprietatilor plantei, ceea ce il face util pentru prevenirea infectiilor cauzate de muscaturile de insecte. Acesta poate fi aplicat pe piele dupa ce a fost diluat intr-un ulei de baza.  

Cum se utilizeaza si aplica uleiurile esentiale pe zonele afectate de muscaturi de insecte

Muscaturile de insecte sunt inevitabile pe perioada verii si din pacate nu pot fi prevenite in totalitate, insa, simptomele acestora pot fi gestionate eficient cu ajutorul uleiurilor esentiale.

aplicare uleiuri esentiale

Asadar, iata o metoda simpla de utilizare si aplicare a acestor uleiuri, pentru a te bucura in totalitate de beneficiile lor:

  • Alegeti un ulei purtator: uleiul de cocos, de migdale dulci sau de jojoba sunt recomandate pentru diluarea uleiurilor esentiale.
  • Amestecati uleiurile: adaugati cateva picaturi de ulei esential (de regula 2-3 picaturi) la o lingura de ulei purtator.
  • Aplicati pe zona afectata: masati usor amestecul obtinut pe pielea afectata de muscatura, pana la absorbtia completa. Repetati de cate ori pe zi, in functie de severitatea simptomelor.

Descopera gama noastra de uleiuri esentiale cu efect repelent care tin insectele nedorite la distanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

LIVRARE GRATUITĂ DE LA 250 LEI

GLS & EasyBox Sameday

GARANȚIA CALITĂȚII 45 DE ZILE

Rambursare in cel mult 14 zile

LIVRARE ÎN 25 DE ȚĂRI

Livram in toata Europa

Plati 100% Securizate

Plati prin Payu & la Livrare