REDESCOPERĂ PUTEREA NATURII CU ULEIURILE ESENȚIALE MARNYS
uleiuri esentiale si aromaterapia

10 cele mai populare uleiuri esentiale pentru aromaterapie

Indiferent ca vorbim despre uleiurile esentiale cu miresme florale, dulci sau medicinale, aromele acestora reusesc sa ne stimuleze simtul mirosului si sa ne schimbe pozitiv starea de spirit. Mai mult decat atat, sunt extrem de benefice pentru sistemul nervos atunci cand vrem sa ne relaxam, sa scapam de stresul cauzat de o zi aglomerata sau cand ne dorim un somn odihnitor.

Aromaterapia implica utilizarea uleiurilor esentiale in diverse moduri, cum ar fi prin inhalare, masaj sau bai aromate pentru a stimula corpul si mintea. Una dintre cea mai comuna utilizare a uleiurilor esentiale in aromaterapie este atunci cand folosesti un difuzor de aroma, care raspandeste mirosul in incapere. Astfel, te poti bucura oricand doresti de o sedinta de aromaterapie chiar la tine acasa, in masina sau la birou.

Fiecare ulei esential are caracteristici unice si poate oferi beneficii specifice, cum ar fi relaxarea sistemului nervos, ameliorarea stresului, imbunatatirea somnului sau chiar sustinerea sistemului imunitar. Asadar, odata ce ai ales metoda prin care te vei bucura de uleiurile esentiale, e bine sa stii care sunt cele mai populare dintre acestea folosite in aromaterapie pentru aroma si beneficiile lor.

Iata recomandarile noastre:

  1. Ulei esential de lavanda (Lavandula angustifolia)

Cand vine vorba de relaxare, stare de bine si somn odihnitor, uleiul esential de lavanda este primul pe lista. Aroma sa florala, dulce, dar totodata, proaspata, este folosita pentru improspatarea aerului din locuinte, in timp ce reduce stresul si anxietatea. De asemenea, uleiul esential de lavanda are proprietati antiinflamatoare si antiseptice, fiind util pentru vindecarea ranilor usoare, a arsurilor si calmarea mancarimii cauzata de muscaturi de insecte.

2. Ulei esential de menta (Mentha piperita)

Uleiul esential de menta este utilizat in aromaterapie pentru imbunatatirea concentrarii si redarea claritatii mentale in perioadele stresante de la locul de munca sau in timpul sustinerii examenelor. Datorita mentolului si a uleiurilor volatile prezente in compozitie, uleiul esential de menta este folosit si pentru ameliorarea durerilor de cap, a migrenelor, iar intern, pentru reducerea greturilor si a altor tulburari digestive, cum ar fi balonare, constipatie sau digestie lenta.

De asemenea, este eficient pentru decongestionarea cailor respiratorii.

3. Ulei esential de eucalipt (Eucalyptus globulus)

Eucaliptul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamarea cailor respiratorii, in timp ce amelioreaza tusea si raceala. Are proprietati antiseptice si antiinflamatorii, fiind utilizat frecvent in tratarea infectiilor respiratorii si a durerilor musculare, aplicat prin masaj terapeutic.

In aromaterapie, aroma medicinala, puternica si revigoranta a uleiului esential de ecucalipt, ajuta la improspatarea aerului din locuinte si eliminarea mirosurilor neplacute de fum, mancare gatita sau mucegai.

4. Ulei esential de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)

Arborele de ceai are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, fiind eficient in tratarea acneei, a infectiilor fungice si a ranilor minore. Adesea, este adaugat ca ingredient in produsele de igienizare naturale pentru dezinfectarea suprafetelor.

Adaugat in difuzorul de arome, uleiul esential de arbore de ceai contribuie la purificarea aerului, eliminand bacteriile si fungii din aer inainte ca acestea sa patrunda in sistemul nostru respirator.

5. Ulei esential de lamaie (Citrus limon)

Uleiul esential de lamaie are o aroma revigoranta, proaspata si vibranta care imbunatateste starea de spirit, avand efect energizant. Utilizat in aromaterapie, ajuta la purificarea si improspatarea aerului din locuinte. Totodata, are proprietati antiseptice si dezinfectante, fiind folosit in produsele naturale de curatenie.

6. Ulei esential de tamaie (Boswellia carterii)

Tamaia este apreciata din cele mai vechi timpuri in ceremonii religioase si culturale pentru capacitatea sa de a calma mintea si de a reduce starile de anxietate. Uleiul esential de tamaie este unul dintre cele mai populare si utilizate uleiuri, fiind considerat “ulei biblic”, datorita aromei complexe care ajuta la dobandirea starii de meditatie.

In aromaterapie este folosit pentru efectul sau linistitor, care imbunatateste meditatia si rugaciunea.

7. Ulei esential de rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Aroma camforata si medicinala a uleiului esential de rozmarin contribuie la imbunatatirea concentrarii si a claritatii mentale, fiind utila in perioadele de studiu si activitate mentala intensa. Pe langa beneficiile aduse sistemului nervos, uleiul esential de rozmarin este frecvent utilizat in aromaterapie pentru actiunea sa antibacteriana care ajuta la improspatarea si purificarea aerului din locuinte.

8. Ulei esential de ylang-ylang (Cananga odorata)

Este apreciat in aromaterapie pentru aroma sa exotica si dulce care promoveaza o stare de liniste si de relaxare profunda. Planta de ylang-ylang este considerata un afrodisiac natural, fiind folosita pentru imbunatatirea libidoului si stimularea dorintei sexuale. Arma sa seducatoare poate ajuta la crearea unei atmosfere intime cu persoana iubita.

9. Ulei esential de bergamota (Citrus bergamia)

Uleiul esential de bergamota este folosit in aromaterapie pentru efectul sau calmant asupra sistemului nervos, ajutand la ameliorarea simptomelor de depresie si la crearea unei stari de bine generale. In combinatie cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi ulei de patchouli, ylang-ylang sau lavanda, bergamota poate intensifica efectele terapeutice ale acestora.

10. Ulei esential de patchouli (Pogostemon cablin)

Are o aroma profunda, pamantie si camforoasa care este adesea asociata cu echilibru emotional si stimularea increderii de sine. Este utilizat frecvent in aromaterapie pentru a trata anxietatea si depresia. In difuzoarele de aromaterapie, uleiul esential de patchouli poate fi utilizat singur sau combinat cu alte uleiuri, cum ar fi bergamota, santal, levantica sau ylang-ylang pentru a crea amestecuri relaxante.

Patchouli are, de asemenea, proprietati antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, fiind benefica in tratamentul problemelor pielii, cum ar fi acneea, eczema sau piele crapata. Capacitatea sa de a regenera tesuturile si de a vindeca ranile ii confera acestuia un loc fruntas in trusa de prim ajutor a familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

LIVRARE GRATUITĂ DE LA 250 LEI

GLS & EasyBox Sameday

GARANȚIA CALITĂȚII 45 DE ZILE

Rambursare in cel mult 14 zile

LIVRARE ÎN 25 DE ȚĂRI

Livram in toata Europa

Plati 100% Securizate

Plati prin Payu & la Livrare